Hoe zorg je voor de juiste outfit per gelegenheid?

Een outfit kiezen als man is iets lastigs. In tegenstelling tot vrouwen hebben wij hier totaal geen gevoel voor, we zijn aan ons lot overgelaten. We zullen ervoor moeten zorgen dat we toch enigszins presentabel voor de dag kunnen komen. Maar hoe doen we dit? Helemaal bij bepaalde gelegenheden is dit belangrijk. Nou, geen zorgen. Deze gelegenheden bespreken we met je en we zorgen ervoor dat jij er dan tip top in orde uitziet. Lees dus vooral verder als je benieuwd bent naar alle gelegenheden en de outfits daaraan gekoppeld om er goed uit te zien!

Werk

Laten we beginnen met de standaard, de ondergrens. Als je naar werk gaat, zul je er tegenwoordig niet meer hoeven te verschijnen in een driedelig pak van Corneliani. Tuurlijk, als je dit wil mag je dit doen! Toch is het een beetje over de top. Met een mooie chino heren ben je al een heel eind. Tevens stelt een chino je in staat om te kiezen voor een breed scala aan opties. Wil je wat netter gekleed? Dan kun je prima uit de voeten met een chino met een overhemd, een jasje en nette schoenen. Is de gelegenheid voor werk minder formeel? Dan volstaat een overhemd of zelfs een polo met wat hippe sneakers prima! 

Gala

Als je een gala hebt, heb je het niet zo heel moeilijk. Een gala is vrij formeel en hier zijn strikte regels voor. Die regels kunnen per gala verschillen, maar de rode draad is meestal een driedelig pak met een strik. Soms kan ook een rokkostuum vereist zijn, maar dit zul je zelf moeten bekijken per gala. Vaak staat de dresscode op de uitnodiging voor het gala. Zo niet, kun je gaan voor de standaard opties of bekijken op internet wat je in een dergelijk geval moet doen. 

Bruiloft

Als je een bruiloft hebt is het aan te raden om iets te kiezen wat aansluit op de dresscode, maar niet teveel aandacht trekt. Het is de bedoeling dat alle aandacht gaat naar de bruid en de bruidegom. Kies daarom bijvoorbeeld niet iets in dezelfde kleur als de bruidegom en ga voor iets dat een beetje ingetogen is. Een donkerblauw pak kan bijvoorbeeld nooit kwaad! Combineer dit met een vrolijke das, een mooi paar schoenen en je bent eigenlijk al klaar.