Hoe kies je een overhemd?

Kleren maken de man, dat weten we allemaal. Toch is het lastiger om bij deze leus te leven dan je denkt. Het is nog vrij lastig om jezelf juist aan te kleden en dit is helemaal niet gek. Je moet namelijk de juiste combinaties vinden, de juiste stukken kleding, de juiste kleuren en de juiste stijl. Dit is allemaal veeleisend en dat begrijpen wij. Daarom gaan we je een handje helpen. We gaan je namelijk vertellen hoe je dit wat makkelijker maakt. In deze blog gaan we dan in op het kiezen van een overhemd. Dat is een standaard, een essential, een must have voor je kledingkast. Lees daarom vooral verder om wat hulp te krijgen bij het kiezen van de juiste tussen al die mooie overhemden

Stof

Allereerst de stof. Je hebt de keuze tussen vele stoffen wat betreft overhemden. Dit lijkt misschien niet zo, wat voor de niet-kenner lijkt het allemaal hetzelfde. Gelukkig (of helaas, het is maar net hoe je het bekijkt) is dat niet zo. Er zijn talloze stoffen te vinden die allemaal weer anders aanvoelen en er anders uitzien. Van Sea Island cotton tot aan linnen en van polyester tot aan Egyptisch katoen; je kunt het allemaal kiezen. Kijk naar de stof en de eigenschappen hiervan. Heb je het bijvoorbeeld snel warm? Ga dan voor linnen. 

Kleur

De kleur is natuurlijk een van de belangrijkste eigenschappen van een overhemd en verdient dus ook zeker de nodige aandacht. De kleur is voornamelijk van belang in combinatie met de rest van je kleding. Zo zul je mooie combinaties moeten maken tussen het pak en het overhemd of de chino en het overhemd. Met een wit of een lichtblauw overhemd kun je vrijwel niet de mist ingaan, dus dit is altijd een goede optie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor meerdere kleuren, bijvoorbeeld in de vorm van streepjes, ruiten of andere patronen. Besef je wel goed dat dit er vaak minder formeel en strak uitziet dan een effen overhemd. 

Prijs

Ook de prijs is natuurlijk van belang, anders zouden we geen Nederlanders zijn! Gelukkig is er voor iedereen wel wat te vinden, ongeacht de prijs categorie. De prijs categorie is vooral van belang als je kijkt naar de stoffen die je op het oog hebt en het merk. Deze twee factoren hebben de grootste invloed op de prijs, dus houd dat nauwlettend in de gaten als je kijkt naar overhemden.