Neem jij binnenkort een kat in huis? Deze zaken moet je regelen 

Als jij binnenkort voor de eerste keer een kitten mag verzorgen dan is dat natuurlijk erg leuk, maar daarnaast ga je ook een spannende periode tegemoet. Het verzorgen van een kitten is namelijk erg ingewikkeld, vooral als het jou eerste keer is. Wanneer jij een kitten in huis neemt dan moet je zeker een aantal zaken regelen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de juiste voeding, medicatie maar ook een geschikte slaapplek. Je wilt namelijk niet dat een kitten zomaar overal gaat slapen want dat is ook niet fijn. In dit artikel vind je meer informatie over de belangrijkste zaken die jij moet regelen. 

 

Het ontwormen van je kitten 

Kittens hebben altijd last van wormen en dat kan zeer vervelend zijn voor een kitten. Een kitten heeft er in het begin geen last van, maar wormen voeden zich van het lichaam van de kitten dus de kitten kan er zeker last van krijgen en zelfs dood aan gaan. Kittens hebben altijd last van wormen omdat ze moedermelk hebben gedronken. Het is namelijk geen geheim dat moedermelk vol zit met wormen. Het verwijderen van deze wormen wordt ook wel kat ontwormen genoemd en het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk en regelmatig gebeurt. Je kan hiervoor speciale ontwormingsmiddelen aanschaffen bij een dierenarts, maar ook bij een dierenwinkel. 

 

Een kattenbak en kattengrind aanschaffen 

Als jij binnenkort een kitten in huis neemt dan is het belangrijk om een kattenbak en kattengrind aan te schaffen. Kittens hebben namelijk een plekje nodig waar zij hun behoeftes kunnen doen en als ze deze niet hebben dan gaan ze op zoek naar een ander plekje. Dit kan het tapijt zijn, maar ook een huiskamerplant. Een kattenbak kan je het beste aanschaffen bij een dierenwinkel en ook is het mogelijk om kattengrind daar aan te schaffen. Toch kan je het beste kattengrind bij een supermarkt aanschaffen aangezien het daar het goedkoopst is. 

 

Speelgoed voor de kitten

Een kitten is natuurlijk erg jong en daarom zijn ze ook speels. Ze willen met alles spelen en ook willen ze in alles klimmen. Het is daarom verstandig om altijd speelgoed aan te schaffen voor de kitten. De kitten heeft dan zijn of haar eigen speelgoed en gaat zich dan ook niet vermaken met andere voorwerpen in het huis. Daarnaast is het belangrijk dat een kitten zich niet eenzaam voelt of zich kan vervelen. Dit kan je voorkomen door voldoende speelgoed aan te schaffen,