Een extra centje verdienen

De wereld om ons heen is continu in verandering en zorgt er daarom voor dat je je continu zult moeten aanpassen aan die veranderingen. Daar is in principe niets mis mee, maar dan moet je wel kunnen inspelen op die veranderingen. Dit geldt ook voor je financiën. Financieel gezien moet je gezond en flexibel zijn om alles aan te kunnen. Want de wereld om ons heen, die heeft ook invloed op de bankrekening en andersom ook. Daarom gaan we je een handje helpen. We gaan je vertellen hoe je een extra centje verdient om dus financieel gezond en flexibel te blijven. Dat is tegenwoordig in een tijd van enorme inflatie en deflatie in aantocht, enorm belangrijk. Dus, wil jij je wapenen tegen die veranderingen? Lees dan snel verder!

ZZP

Als je financieel stappen wil maken, dan zul je moeten zorgen voor inkomen en daarbovenop nog wat leuks. Voor beide gevallen zou je kunnen kijken naar het worden van een zzp’er. Als zzp’er heb je alle touwtjes in handen. Je bent je eigen baas en bepaalt je werktijden, hoeveel je werkt, voor wie je werkt, wanneer je werkt en hoe je dit doet. Die vrijheid heb je dus enorm. Als je dit ziet zitten, is het dus aan te raden om eens te kijken naar bijvoorbeeld younited.com. Hier vind je allerlei opdrachten die je aan het werk zetten. Je ziet van tevoren wat de voorwaarden zijn, wat er van je gevraagd wordt en voor welke periode/welk resultaat. Neem snel een kijkje voor wat leuke zzp opdrachten als je nieuwsgierig bent geworden.  

Overuren

Overuren draaien is ook een mooie manier om wat extra bij te verdienen. Dit is echter niet altijd mogelijk, aangezien sommige banen geen overuren uitbetalen. Dit wordt dan een erg lastig verhaal, maar ook dan ben je nog niet verloren. In zo’n geval kun je namelijk, door overuren te draaien, laten zien dat je een harde werker bent. Hierdoor heb je wellicht meer kans op promotie dan anderen en verdien je dus meer. Dit gaat dan alleen op voor de langere termijn, op korte termijn zul je hetzelfde blijven verdienen. Daarnaast is de kans op promotie nooit 100% zeker en kan dit ook ten koste gaan van je gezondheid. Dit zijn allemaal factoren om mee te nemen, dus overweeg ze zorgvuldig.