Leuke bezigheden als je ziek bent

We zijn allemaal wel eens ziek. Dat is niet gek, en tegenwoordig al helemaal niet. Griepjes hangen in de lucht en na een tijd van weinig buiten zijn word je ook sneller ziek. Dit komt omdat je minder in contact met anderen (lees: bacteriën) bent geweest en daarom je immuunsysteem als het ware minder getraind is. Dus worden mensen nu opeens wat sneller ziek, dat is niet gek maar wel vervelend. Als je dan ziek bent, zit er een kans in dat je je snel gaat vervelen. Dit is wederom weer vervelend, voor sommigen zelfs vervelender dan het ziek zijn zelf. Gelukkig is dat allemaal totaal niet nodig. We vertellen je daarom in deze blog eens wat je kunt doen om jezelf bezig te houden als je ziek bent. 

Cadeautjes

Als je ziek bent, is het leuk om degenen die jou verzorgen ook een beetje te verzorgen. Dit kun je op allerlei manieren doen. Zo kun je een cadeautje voor ze kopen. Een leuk cadeautje om te geven is dan een gepersonaliseerd telefoonhoesje. Je hebt nu ruim de tijd voor zelf telefoonhoesje maken en zo moeilijk is het ook niet. Online kun je dit doen bij Case24. Hier lever je een foto of een ander ontwerp aan en geef je iets leuks, iets persoonlijks aan degene die je heeft geholpen toen je ziek was. Nu je toch ziek bent, kun je ook cadeautjes voor anderen kopen of maken. Je hebt toch alle tijd en dit is een mooi moment om eens je waardering te laten blijken voor degenen die je lief zijn.   

Nieuwe dingen leren

Als je ziek bent, heb je alle tijd. Dit weet je nu wel, maar wat je nog niet weet is wat je met die tijd moet. Nou, je zou het kunnen gebruiken om eens nieuwe dingen te leren. Iets wat je interesse wekt is altijd leuk om te leren. Je kunt bijvoorbeeld eens beginnen met je inlezen in dit onderwerp, wat filmpjes kijken over de ins and outs en nog meer. Je kunt het ook uitproberen en je eerste stappen op dit gebied zetten, maar dan moet je je er wel goed genoeg voor voelen. 

Ontspan

Probeer ook simpelweg te ontspannen. Een boekje lezen, even bingewatchen op Netflix; er is helemaal niets mis mee. Geef je gewoon even over aan het ziek zijn, meer kun je niet doen.