Je kinderen ophalen met een elektrische bakfiets

Als je een echte fietsliefhebber bent en ook kinderen hebt dan is het leuk om samen met je kinderen te kunnen fietsen. Dit kan je doen door een goede fiets aan te schaffen. Wat voor fiets je aanschaft, hangt af van de leeftijd van je kind(eren). Als ze nog erg jong zijn dan kunnen ze niet zelfstandig fietsen. Je zult dan op zoek moeten gaan naar een alternatief. Gelukkig is hier ook een andere oplossing voor en dat is de elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets is niet anders dan een elektrische fiets, behalve dat er een bak aan vast zit. Je kan met een elektrische fiets dus prima je kinderen van school ophalen en naar huis brengen. Houd er wel rekening mee dat de elektrische bakfiets voorzien moet zijn van een gordel en zitplaatsen, anders is het verboden om personen in een bakfiets te vervoeren. 

 

Waar moet je op letten?

Zoals je nu inmiddels weet is het enorm belangrijk dat een elektrische bakfiets voorzien is van een gordel en zitplaatsen, want anders mag je volgens de Nederlandse wet geen personen vervoeren. Dit zijn zeker niet de enige punten waar je op moet letten want een elektrische bakfiets kan enkele duizenden euro’s kosten. Het is dus natuurlijk belangrijk dat de elektrische bakfiets van uitstekende kwaliteit is en dat bakfiets ook veilig is. Veiligheid is misschien wel het belangrijkste aangezien jij je eigen kinderen gaat vervoeren. Je kan daarom het beste een elektrische bakfiets van een bekend merk aanschaffen. Je bent dan misschien wel duurder uit, maar je bent verzekerd van de beste kwaliteit en ook veiligheid. 

 

Een elektrische bakfiets leasen 

Een elektrische bakfiets kan al gauw meer dan drieduizend euro kosten en natuurlijk heeft niet iedereen het nodige bedrag op de bankrekening staan. Dat is zeker niet iets waar jij je voor hoeft te schamen aangezien de lonen in Nederland tussen de twee- tot drieduizend euro liggen. Gelukkig is het in Nederland ook mogelijk om een elektrische bakfiets te leasen. Dit kan je doen via een leasemaatschappij, maar ook is het mogelijk om een elektrische bakfiets te leasen van een fietsenwinkel. Houd er wel rekening mee dat het leasen van een elektrische bakfiets niet altijd mogelijk is en dat er dus een kans aanwezig is dat je erg lang moet zoeken voordat je een fietsenwinkel of een leasemaatschappij hebt gevonden waar jij terecht kan voor het leasen van een elektrische bakfiets.