Drie redenen om bubbeltjesplastic te gebruiken voor pakketjes

Moet jij binnenkort een pakketje versturen met een belangrijke inhoud? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen ongelukken. Om schade te voorkomen is het niet alleen belangrijk om de spullen in een stevige kartonnen doos te versturen, maar ook om de binnenkant goed op te vullen. Wanneer er teveel ruimte zit tussen de items en de doos, zullen de spullen namelijk gaan schuiven tijdens de verzending. Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Om dit te voorkomen, kun je het beste noppenfolie kopen en de doos hiermee vullen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je drie redenen waarom het belangrijk is om noppenfolie te kopen.

Zorgt voor goede bescherming

Laten we eerlijk zijn: noppenfolie kopen we vooral om onze pakketjes te beschermen. In noppenfolie zitten kleine bubbeltjes, (de folie wordt hierdoor ook wel bubbeltjesplastic genoemd) en deze bubbeltjes zijn gevuld met lucht waardoor het materiaal kan dienen als een soort schokdemper. Wanneer het pakketje bijvoorbeeld per ongeluk op de grond valt, zal de noppenfolie de grootste schok kunnen opvangen, waardoor jouw producten onbeschadigd blijven. Noppenfolie is geschikt voor alle pakketjes, maar absoluut onmisbaar voor pakketjes met een fragiele of breekbare inhoud.

Noppenfolie is waterdicht

Naast dat noppenfolie jouw pakketjes beschermt tegen ongelukken en valpartijen, kan de folie de inhoud ook beschermen tegen waterschade en vocht. Wanneer jouw pakketje bijvoorbeeld wordt achtergelaten in de achtertuin, kan het de vocht opvangen van de buitenlucht. Kartonnen dozen zijn niet bestemd voor regenachtig weer, waardoor het pakket schade zou kunnen oplopen. Heb je jouw items in noppenfolie gewikkeld? Dan is er geen probleem. Het plastic is namelijk waterdicht en beschermt je producten tegen vocht van buitenaf. Let wel op, want voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de items volledig verpakt in de folie.

Noppenfolie is leuk voor kinderen

Oké, dit is misschien niet de belangrijkste reden om bubbeltjesplastic te gebruiken voor je postpakketten: maar wel de allerleukste. Want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal weleens met noppenfolie in onze handen gestaan, om vervolgens alle kleine bubbeltjes kapot te prikken met onze vingers. Noppenfolie bestaat uit tientallen kleine bubbeltjes waarin lucht zit opgesloten. Deze bubbels kun je heel gemakkelijk kapot duwen door je duim en wijsvinger te gebruiken. Er ontstaat dan een kleine plop, die je kunt vergelijken met een hele kleine ballon die kapot gaat. Kinderen zijn hier dol op, en zijn uren zoet met het kapot prikken van alle kleine bubbeltjes. Het is overigens niet alleen een leuk spel voor kinderen, maar ook voor volwassenen.